19. kesäkuuta 2017

KUINKA SAADA ENEMMÄN AIKAISEKSI?

On ihana tunne, kun päivän päätteeksi voi huokaista helpotuksesta ja miettiä saaneensa tänään paljonkin tai edes jotain aikaiseksi. Toki päivät, jolloin ei tee muuta kuin makaa omassa sängyssä peiton alla katsomassa Netflixiä, ovat enemmän kuin tarpeen aina toisinaan, mutta pidemmän päälle tekemättömyydestäkin jää vain huono fiilis ja asiat kasaantuvat. Kuinka siis saada enemmän aikaiseksi?


Aikatauluta menemisiäsi. Isommassa skaalassa merkkaa menosi kalenteriin ja asettele ne jonkinlaiseen tärkeysjärjestykseen. Lisäksi voit ostaa tai askarrella vihkon ja tehdä jo edellisenä iltana listan asioista, jotka pitää saada tehtyä tai jotka haluat saada tehtyä seuraavana päivänä, oli se sitten siivoaminen, kaupassa tai lenkillä käyminen, postauksen ajastaminen tai kaverin tapaaminen.

Ole ajoissa. Etenkin sovituissa tapaamisissa hukkaat aikaa myös toiselta olemalla myöhässä. Ole siis aina mieluummin etuajassa, kuin myöhässä. Välttämällä myöhästelyä pysyt kyseiselle päivälle suunnittelemassasi rytmissä.

Pidä tavarat omilla paikoillaan ja järjestyksessä. Säästät aikaa jopa siinä, kun tiedät tasan tarkkaan, missä kaikki tavarat ovat, eikä asioita tarvitse etsiä. Lisäksi iltaisin voit etsiä jo seuraavan aamun vaatteet odottamaan, pakata laukun ja ladata kahvikoneen käynnistämistä vaille valmiiksi, niin niihin ei mene kiireisinä aamuina aikaa.

Nuku tarpeeksi. Itsestäänselvyys: väsyneenä et jaksa niin hyvin. Menemällä riittävän aikaisin nukkumaan, jaksat aamulla herätä aikaisemmin ja näin sinulla on koko päivä aikaa eikä aamupäivä tai jopa osa iltapäivää mene "hukkaan" nukkuessa.

Motivoi itseäsi. "Kun nyt saan nämä jutut pois alta, niin loppuillan voin vain rentoutua." Sitä keksii vaikka millaisia syitä asioiden lykkäämiseksi, mutta miksi jättää ne odottamaan, kun ne voi tehdä heti alta pois.


Kuvissa uutta lempiherkkuani eli rasvatonta luonnonjugurttia vadelmien ja mustikoiden kera. Päätin näin maanantain kunniaksi viimein aloittaa vähän terveellisemmän ruokavalion. Kesällä kesäkuntoon, käyhän se niinkin! Kiinnostaisiko teitä Viikon ruokapäiväkirja-tyylinen postaus eli kertoisin mitä syön viikon ajan?

12 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Oon ite tosi järjestelmällinen ja suunnitelmallinen ihminen, mulle harvemmin tulee ongelma etten saisi asioita tehtyä, vaan pikemminkin etten muista rentoutua :D Oli kuitenkin kiva lukea tää postaus ja vinkata se ainakin mun miehelle joka totisesti tarvis näitä neuvoja :D

  + Mä mielelläni ainakin lukisin ruokapäiväkirjapostauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten saattaa huomata niin minäkin olen erittäin järjestelmällinen ja suunnitelmallinen ihminen! :D Itse tykkään välillä tehdä niin, että yhtenä päivänä hoidan kerralla kaiken tarvittavan alta pois, vaikka tekemistä olisikin paljon, niin sitten seuraavana päivänä voi taas ottaa rennommin. :)

   Kiva kuulla, että ruokapäiväkirjapostaus saa kannustusta! Saatanpa siis pistääkkin ihan pian toteutukseen. :D

   Poista
 2. Hahah tää tuli kuin tilauksesta, koska oon oikeastaan koko kevään paininut ongelman nimeltä aikaansaamattomuus kanssa. Tai no, oon mä saanut kaiken tehtyä mitä on pitänytkin, mutta voisin olla paljon tehokkaampikin. Kiitos vinkeistä :)

  Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on tuo tunne, että voisin olla tehokkaampikin ja siitä itse asiassa sain idean tähän postaukseen. :D On niin paljon asioita mitä haluan tehdä ja toteuttaa, mutta en muka ehdi. Toisaalta taas välillä tulee tunne, ettei ole saanut mitään aikaiseksi. Sen vuoksi tuollainen "tehtävälista" päiväkohtaisestikin auttaa, koska päivän lopuksi näkee, että ainakin nämä asiat tuli hoidettua, olenhan minä saanut jotain aikaan. :)

   Poista
 3. Todella hyviä vinkkejä! Näitä tulee kyllä noudatettua paljon :) Ja ruokapäiväkirjapostaus kuulostaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla kuulla. :)
   Jees, pistetään ruokapäiväkirja toteutukseen!

   Poista
 4. Haha tää on mulle kyl tosi hyvä postaus, oon just niitä ihmisiä jolla kaikki jää viimetippaan ja roikkumaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi ei, toivottavasti näistä vinkeistä on apua. :)

   Poista
 5. Mahtavia vinkkejä! :) Toi ajoissa oleminen on etenkin tosi tärkee juttu ainakin mulle itselleni, sillä myöhästymiset ei oo sitten yhtään jees :'D

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! :) Myöhästely ei ole kyllä yhtään kivaa, ei se että toinen myöhästyy tai se, että itse myöhästyy. :D Etenkin silloin jos on itse myöhässä, tulee helposti paniikki ja hosuminen ja tuntuu, että kaikki vie liikaa aikaa ja pitäisi olla jo menossa!

   Poista
 6. Ihan mahtava postaus! Musta tuntuu aina että en saa mitään aikaiseksi päivisin! Tää kyllä motivoi ! :) Liityin lukijaksi, sulla on kivoja postauksia :)

  http://taruanuelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, jos nämä vinkit motivoivat sinua. :) Tervetuloa lukijaksi!

   Poista